RSS

FIRINDA KAŞARLI MANTAR

18 Oca

dsc00252

Mantarla aram hiç olmadı bu güne kadar.Bayıla bayıla anlatanlara hep burun kıvırırdım.Eşim çok sevdiği için arada yapıyorum ama fazla yemezdim.Ta ki domates soslu kaşarlı mantar yapana kadar.Neredeyse parmaklarımı da yiyecektim!! Hiç denemediyseniz deneyin ve lezzetle buluşun derim.

MALZEMELER:
Yarım kilo mantar,
2 domates,
1 adet iri baş soğan,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar,
2 yemek kaşığı domates salçası,
tuz,karabiber,pulbiber.
HAZIRLANIŞI:
Önce mantarları iyice yıkayı irice doğruyoruz,süzülmeye bırakıyoruz.
Tencereye sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız kuru soğanları pembelşmeye bırakıyoruz.Pembeleşince iki yemek kaşığı salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.3-4 dk sonra mantarları ekliyoruz.Karıştırdıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.İnmeye yakın baharatlarımızı da koyup ocağın altını kapatıyoruz.Isıya dayanaklı bir cam kaba mantarlı harcımızı döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yemeğimizi sürüyoruz.10 dk sonra kaşarları da ekleyip 1-2 dk sonra fırını söndürüyoruz.Sıcak sıcak ana yemeğin yanında afiyele yiyoruz….
 
1 Yorum

Yazan: 18/01/2009 in FIRIN YEMEKLERİ

 

Etiketler:

1 responses to “FIRINDA KAŞARLI MANTAR

  1. ZEENNO

    18/06/2009 at 14:06

    bide bnn patatesli kaşarlı mantarı wrdı onu yazr msnz

     

Yorum bırakın