RSS

BALLI KEK

21 Mar

 

,

MALZEMELER:

  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
  • 3 oda sıcaklığında yumurta
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık(oran arttırılabilir)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 pk puding tozu(ben muzlusunu kullandım.)
  • 2 su bardağından 2 parmak az un
  • 1pk kabartma tozu
  • 1 su bardağından 2 parmak az  şeker
  • 3 yemek kaşığı bal.

YAPILIŞI:

  1. Önce oda sıcaklığındai yumurta ve şekeri iyice çırğpıyoruz.
  2. Sütü ve sıvı yağını puding tozunu  ekleyip çırpıyoruz.
  3. portakal kabuğu rendesini ve balı da ekliyoruz ve kaşıkla yavaşça karıştırıyoruz.
  4. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da eklyip yavaşça karıştırıyoruz.
  5. Son aşamada iri kıyılmış fındığı da ekleyip yavaşça karıştırıyoruz ki kekimiz daha güzel kabarsın.
  6. Kek kalıbımızı margarinle iyice yağlıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 160 derecelil fırında yaklaşık 40 dk.pişiriyoruz.
  8. keki fırına koyduktan ilk yarım saat zarfında fırını hiç açmıyoruz.
  9. Kekin pişip pişmediğini kürdan testiyle yapıyoruz.
  10. Kek piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
  11. Bu arada biz de sütle çikolata sosunu hazırlıyoruz.
  12. Kalıptan çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosunu döküyoruz.
Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 21/03/2012 in KEKLER

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: